Blog

A festőkés az új ecset

Szeretjük az olyan technikai újításokat, amelyek által új színben láthatjuk az alkotást, mint folyamatot. És bár maga a technika nem kifejezetten új, mégis kevesen ismerik, főként használják. Mai célom az, hogy új látásmódot adjak nektek is, és egy gyors és izgalmas módszer által kedvet adjak kibontakoztatni, amire vágytok. Bizony sok a tévhit, de itt az ideje megvizsgálnunk a valóságot.

Most szögre akaszthatjuk az ecsetet, persze csak ideiglenesen.

 

Kés, ami nem vág

Hasonló a spaklihoz, rugalmas és lapos tárgy, amellyel szó szerint bármi megfesthető. Leginkább hullámokhoz, hegyek töredezett vonulataihoz ajánlaná a nagy Bob Ross, de a kortársak arra szavaznának, mindenhez bátran alkalmazzuk. A módszer, ha nem is annyira festékbarát, de gyors és lenyűgöző. A véletlennek, mint a festés során oly sokszor itt is nagyon nagy szerepe van. Hagyjuk, hogy a színek a vásznon keveredjenek és ott képezzenek gyönyörű lenyomatokat. 

  

Inpirálódjunk!

Első híres inspirációnk Leonid Afremov, kortárs, Orosz-Izraeli festőművész, aki lángoló színeivel meghódította a fél világot. 

Sokunk nagy kedvence, a tévéből ismert Bob Rosst, aki bár nem csupán festőkéssel dolgozott, keze alatt minden technika könnyűnek és élvezetesnek látszott. Ő inspirált többek közt minket is, hogy a FessNeki élményfestésein is kipróbálhassátok az ő módszereit, és megalkothassátok saját tájképeiteket. Így a lehető legszabadabb a festés, nem érdemes kihagyni!

Emellett Bob Ross rengeteg pozitív gondolatot osztott meg videó felvételei során, amelyet ha nekiállunk festeni mindenképpen érdemes megfontolni, de véleményünk szerint az élet többi területén is nagyon jól jöhetnek. Érdemes videóira rákeresni és andalító hangját hallgatva megnézni néhány bejátszást, garantáltan kedvet kapsz a festéshez!

” Szeretek festeni, mert teljes szabadságot ad nekem… és ez az egyetlen hely az egész életemben, ahol teljes szabadsággal csinálhatok, amit akarok, illuziókat alkotni, amire szükségem van, elmenni bármelyik világba, ahova vágyom.”

” Mindent meg tudsz csinálni, amiről elhiszed, hogy képes vagy rá, és én tudom, hogy képes vagy. Tehát, ha én biztosan tudom, te is tudod.”

“Minden amire szükséged van egy kis képzelet, egy kis gyakorlás, és, hogy engedd, hogy ez elvigyen bárhova, ahova csak menni akarsz. Bárhova. Képes vagy rá.”

” Festeni személyes dolog. Néhányan más szemmel nézzük a természetet. És ahogy te látod azt, épp úgy kellene festened.”

“A festés semmi mást nem okoz neked, csupán boldogságot.”

És persze az egyik leghíresebb mondása eredeti nyelven: "There are no mistakes, just happy accidents." 

És íme egy kis ízelítő azokból a festményekből amelyekhez a FessNeki élményfestéseken festőkést is használunk:

 


Hasonló bejegyzések

Festés kezdőknek
szerző: FessNeki