Blog

Colorgame

Colorgame

A legizgalmasabb csapatépítő

Amióta a FessNeki stúdiók 2014 decemberében megnyitották kapuikat szinte folyamatosan érkeznek hozzánk megkeresések és megrendelések cégek részéről. Több száz csapatépítőt szerveztünk kicsiknek és nagyoknak is. A családias hangulatú akár hat fős csapatoktól a tavaly októberben szervezett 400 fős csapatépítőig, a stúdiók kényelmében vagy izgalmas új körülmények között igazán sokakkal és sok helyen festettünk már.

Az élményfestést nagyon sokan szeretik és a képeket mindig büszkeséggel viszik haza új tulajdonosaik már tervezgetve az otthoni helyüket, vagy azt, hogy ajándékként kinek okoznak velük majd rengeteg örömet.

A kezdetek

De mit tudunk akkor nyújtani, ha a csapat a szó szoros értelmében csapatépítőt szeretne, közös alkotással, megvalósítással, összetartással? Elöször puzzle képeket készítettünk a cégek számára. A már meglévő festményeinket Klimttől, Monet-tól, Afremovtól, Csontvárytól hatalmasra nagyítottuk, majd szétvágtuk azokat 6, 10, 12 vagy akár több részre is. Így készültek el az igazáns impozáns méretű festmények az irodák falaira, amelyeken már mindenki kézjegye megtalálató és kivehető volt. Gyönyörű és igen dekoratív festmények készültek és láttuk a gyermeki fényt megcsillani a felnőtt és magas beosztású  vendégeink szemében, ahogy az alkotás örömébe belemerülve teljesen más síkon működnek együtt kollegáikkal.

Innen már csak egy lépés volt eljutni addig, hogy szabjuk testre a grafikát és készítsünk olyan festményeket amelyeken megjelenik a cégek víziója, motivációja, céljai, mérföldkövei, sikerei vagy bármi amire emlékezni és ünnepelni szeretnének.

A Colorgame megszületése

Hosszas előkészítés előzte meg a Colorgame megszületését, különböző stílusokat ötvöztük, próbálgattuk. Biztosak akartunk lenni abban, hogy fel tudjuk tenni a megfelelő kérdéseket ahhoz, hogy azok alapján egy olyan vizuális világot tudjunk alkotni, ami önazonos, esztétikus, elgondolkodtató és legfőképpen igazán jellemző az adott cégre és munkatársaira.

Be kell valljuk, hogy volt néhány mellékvágányunk, nem találtuk egészen pontosan a kívánt irányt először. Mi láttuk a fejünkben a nagyobb képet, de a megvalósítás, a vizuáls megjelenés hiányos volt. Folyamatosan csiszoltuk, változtattuk a terveket, de egyszerűen hiányzott valami, de mint később rájöttünk, inkább valaki hiányzott, aki a festés és a grafika világában is otthonosan mozgott. Nagyon kedves munkatársunk, Mesi felismerte, hogyan is lehet azt a papíron, vásznon, illusztrátorban megjeleníteni, ami a mi fejünkben megszületik. Valahogy így kezdődött a közös munka. Mi papírmasékat ragasztgattunk, rajzoltunk, színeztünk, áthúztunk, satíroztunk és Mesi mindeközben ezt értette, átlátta és megjelenítette. Így született meg a legelső grafikánk amit a Groupama egy gigantikus eseményere készítettünk, 44 darabból.

 

A Colorgame esemény minden esetben úgy épül fel, hogy a résztvevők először csak azt az apró részletet látják, amelyen éppen dolgoznak, majd ezt követően tágul a kép pillantják meg egyben, egészben a kész művet. Nem zajlott le még úgy esemény, hogy a végén ne akadt volna el a résztvevők és a mi szavunk is. A grafika minden esetben meglepetés, de eddig minden eseményünkön rengeteg dícséretet kaptunk azzal kapcsolatban, hogy milyen fantaszikusan tükrözi a munkatársakat és a céget is a vizuális megjelenés. Nem tudjuk eleget hangsúlyozni, hogy mindig, mindenki részvétele kulcsfuntosságú, sosem lehet tudni előre, hogy ki és mivel tud még hozzájárulni a képhez, de rengeteg innovatív ötletet, saját megvalósítást láttunk már a csapatépítés legszorosabb definícióját láttuk több ízben megvalósulni.

Ezt követően már mi is magabiztosabban mozogtunk a grafikák kialakításában. Több nagy cég számára készítettük el a csapatépítő napok fő attrakcióját. Sorba jött a Deichmann, a gyönyörűséges Yves Roche grafika, talán a mai napig a legcsajosabb és legszebb mind közül. Ezeket követte AFT igazán férfias grafikája és a Givaudan üdítően friss képi világa.

A mai napig a legnagyobb kihívást a KPMG 400 fős rendvezvénye adta számunkra, ahol egy 99 vászonból álló festményen dolgoztak a résztvevők 100 fős kisebb csoportokban. A rendezvény fantasztikus volt, minden pillanatát imádtuk. A tematika galaktikus volt és elképesztő látvány volt számunkra is, ahogy a tervek szépen lassan kirajzolódnak, majd pár óra után egy tökéletesen elkészített gigafestmény tárult a szemünk elé.

Imádjuk csinálni, alig várjuk a következő kihívásokat!


Hasonló bejegyzések