Blog

MeséljNeki!

Tavaly karácsonykor jelent meg a FessNeki mese és kifestőkönyve. A könyv főszereplői, a négy bátor, kreatív és nagyon kedves festékpaca és egy kisfiú Palkó. A kis festékpacák, Palkót segítik a könyv 12 fejezetén keresztül, kerülnek együtt izgalmas kalamjkákba, ahonnan csak együtt juthatnak ki. Palkó a történet végére igazán magabiztos kisfiúvá válik, aki már nem tart a festéstől, sőt saját mesterművét is elkészíti. 

De, hogy honnan indult a mesekönyv ötlete. Eláruljuk Nektek a kulisszatitkokat! A FessNeki életében a kezdetektől részt vett egy nagyon kedves barátunk, akinek a grafikai munkái és ötletei a mai napig jelen vannak. Évekkel ezelőtt egy kampányunk fotózásán ültünk, aminek az utolsó órájában, amikor már mindenki fáradt és türelmetlen volt, lecsöppent egy festékpötty. Emlékszem sárga volt, és egész különleges alakzatot vett fel az asztalon, a képe a mai napig a telefonomban van. És itt kezdődött minden, Gergő elmerengett, és a tőle megszokott módon, előállt egy olyan ötlettel, ami soha senki másnak nem pattant volna ki a fejéből. Miért nem csinálunk mesekönyvet, aminek festékpacák a főszereplői?

A gondolat sokáig érlelődött, mindig vissza-vissza tért, de aztán a napi dolgok miatt, mindig háttérbe szorult. De nem hagyott minket nyugodni a gondolat, többször nekivágtunk, mindig elakadtunk valahol. Nagyon új terep volt ez nekünk, semmilyen tapasztalatunk nem volt. Az nem volt kérdéses, hogy az illusztráció házon belül készül, a történet megírása és a technikai, adminisztratív kihívások már sok kérdőjelet felvetettek. Aztán valahogy elindult a folyamat, egy nagyon kedves mesekönyv író, Ági néni, azonnal ráérzett, hogy mit szeretnénk, és kezdett kikerekedni a történet. Eközben egyre több rajzunk lett, megszülettek a szereplők, frizurák, ruhák, papucsok készültek. Nagyon szerettük ezt a folyamatot is. Hihetetlen érzés volt, kinyomtatva, egybe látni a könyvet.

A könyvben az izgalmas történet mellett 12 darab gyönyörű kifestőt is elhelyeztünk, így minden fejezet végén a legkisebbek és a legnagyobbak is szépséges alkotásokat tudnak létrehozni akár festékkel, színes ceruzával, vagy zsírkrétával. 

A könyv célja mindig teljesen egyértelmű volt, tanítsunk játékosan, hagyjuk szárnyalni a fantáziát, hogy alkotás mindenkinek örömöt okozhasson. Nagyon sok felnőtt és gyerek jár hozzánk festeni. Azt nagyon gyorsan megtapasztaltuk, hogy a gyerekek, főleg a kicsik, nagyon bátrak, teljesen gátlástalanok az alkotás terén. Hihetetlen fantáziával, kreativitással állnak neki a festésnek. Aztán, ahogy nőnek, egyre több kudarc éri őket, kialakulnak azok a gátlások és korlátok, ami miatt a felnőttek nagy része úgy érkezik meg hozzánk, hogy ő pálcika embert sem tud rajzolni.

Szerettünk volna egy olyan történetet létrehozni, ahol Palkó, a főszereplő visszakapja az önbizalmát, és újra örömét leli az alkotásban. Természetesen mindezt sok kalanddal, humorral fűszerezve. Nem titok, hogy a könyvnek volt némi edukációs célja is, ezért kerültek be a kifestős részek mellé, a tanácsok, trükkök, amivel a gyerekek könnyen elboldogulnak.

Reméljük, hogy a könyv olyan sok örömet okoz majd a kicsinek, amilyen örömmel mi készítettük, és amilyen izgalommal vártuk az elkészültét!

Jó olvasást és festést kíván hozzá, a FessNeki egész csapata!

 

 

 

 

 

Összesen tíz darab kifestőt raktunk a fejezetek végére, amelyeket gyönyörű akvarell papírra lehet elkészíteni és a festményeket a perforáció mentén könnyedén ki lehet tépni, hogy azok mielőbb a falra kerülhessenek.

A kis festőtanoncoknak izgalmas festészeti, rajzolási trükköket, tippeket mutatunk minden fejezetben, hogy még több érdekes technikát tudjanak kipróbálni. Igazi interaktív könyv, ami a mesék, az alkotás és a tanulás világába kalauzolja a gyerekeket.

 


Hasonló bejegyzések

A vízfelület misztikuma
szerző: FessNeki
Colorgame
szerző: FessNeki
A festőkés az új ecset
szerző: FessNeki