A közösségi festés ötlete Amerikából származik és azt Magyarországon és Európában egyaránt a FessNeki honosította meg elsőként. Célunk a könnyed, alternatív szórakozás, illetve kikapcsolódási forma mellett az, hogy mindenki utat találhasson a benne szunnyadó kreatív énhez. Ehhez mi olyan környezetet, felszerelést és oktatókat társítunk, hogy mind az élmény mind a végeredmény garantáltan sikerhez vezessen. Hitvallásunk az, hogy az alkotás nem privilégium, hanem az mindenkié. Az alkotás utáni vágy mindannyiunkban ott van és a FessNeki célja az, hogy ehhez olyan lehetőséget biztosítson, hogy bárki egy-egy ismert képen keresztül valami teljesen eredetit, újat és csak rá jellemzőt hozzon létre. A szórakozás mellett legfőbb célunk az, hogy kedvet kapjanak vendégeink az alkotáshoz és azt a bátran és kedvvel tegyék azt a FessNeki eseményeken és önállóan egyaránt.

A FessNeki stúdióban profi festőművész instruktoraink vezetik a csoportokat, ahol igyekeznek személyreszabott tanácsokkal segíteni mindenkit a művek elkészítésében. Legfontosabb értéknek a minőséget és az eredetiséget tartjuk, az egyedülálló FessNeki élmény csakis pesti illetve budai stúdiónkban érhető el.

Rengeteg féle, típusú rendezvényt bonyolítunk le. A FessNeki stúdióban nincsen lehetetlen, igyekszünk minden kérést megvalósítani.

Sávai Rita

A FessNeki Stúdió egyik ötletgazdája vagyok. Múltam nem köthető a képzőművészethez, de a festmények mindig is lenyűgöztek. A festést, rajzolást korán abbahagytam, majd amikor ismét ecset került a kezembe egy amerikai út során, a felszabadult alkotás élménye teljesen lenyűgözött. Ekkor gondoltam arra, hogy erre a kreatív alkotási folyamatra nagyon sokaknak szüksége lenne, terápiás, stresszcsökkentő vagy kikapcsolódási célzattal. Mindemellett a garantált sikerélmény, a flow élmény, mely karnyújtásnyira van bárkitől a FessNekiben egy este alatt elérhető. Célunk folyamatosan az, hogy olyan környezetet teremtsünk, ahol minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy igazán fantasztikus alkotási élményben lehessen bárkinek része. Számomra személyes öröm látni a boldog arcokat, a visszatérő vendégek magabiztosságát, a festés terápiás hatását, a sikerélményt és sok év alatt felhalmozott gátlások levetkőzését. Én ezért csinálom.

Sávai Anikó

A FessNeki Stúdió egyik ötletgazdája vagyok. A középiskola elvégzése után kommunikációt tanultam, majd a jogi egyetemen szereztem diplomát. Hosszú évekig irodai munkát végeztem, a kreativitás teljesen hiányzott az életemből. Mindig éreztem, hogy másra is vágyom, ennél több van bennem. Imádtam a FessNeki ötletét az első pillanattól kezdve, igazi kihívás volt felépíteni, kitalálni minden egyes részletet. Legnagyobb sikert számomra az jelenti, amikor estéről estére látom az elégedettséget az emberek arcán. Boldoggá tesz, hogy hacsak egy pár órára is, de a vendégeink elfelejtik a napi problémáikat, elfelejtik az esetleges kudarcaikat a festéssel kapcsolatban. Az én sikerem az ha részese lehetek az emberek sikerének, én ezért csinálom.

Simon Edina

Festőművészként végeztem, nemrégiben a tanítás és a művészetterápia irányába is elindultam. Érdekel az alkotás lélektana, és a motiváció felébresztése olyanokban, akik még nem ismerik ezt az oldalukat, de nyitottnak érzik magukat az alkotásra. Csontváry Kosztka Tivadar műveinek csodálója vagyok, ajánlom mindazoknak, akiket (a magyar géniusz) ragyogó színei megigéztek.

Kaltenecker Dóra

Eredetileg szobrász vagyok és pedagógus, mégis az írásban és a festészetben találtam meg önmagam. Instruktorként alkalmam nyílt, hogy átadhassam tudásom másoknak, főleg egyfajta nézőpontot szeretnék mutatni, kibontakoztatni a gyermeki kíváncsiságot, visszaadni a szabad alkotás képességét. A FessNeki-ben főleg az impresszionista képeket kedvelem, elsősorban a tájképeket, azon belül is Monet képeit. Kedvenc festőm William Turner.

Varga Emese

Korábban grafikát tanultam, jelenleg a Képzőművészeti Egyetem festő szakára járok. A természet inspirálta, színekben gazdag képeket szeretem festeni, amire szerencsére gyakran van lehetőségem a FessNekiben. A kedvenceim közé tartoznak Monet, Afremov és Gercken művei.

Breszkovics Bernadett

Jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős hallgatója vagyok festőművész szakon. A Vudak, német-magyar nemzetiségű művészeti egyesület egyik tagjelöltje lettem 2017 februárjában. A festészetben a dinamikának és harmóniának kettőse foglalkoztat, így a FessNekiben is a mozgalmasabb, de mégis hangulatos képeket kedvelem. Leonid Afremov Vízparti séta című képét, Monet Tavirózsáját vagy Degas Balerina című művét is egyaránt szívesen festem, ahogyan még sok más képet is a FessNeki repertoárjából.