Akvarell

Az akvarell nem más, mint a papíron táncoló színek játéka. Maga a könnyedség, légiesség, lágyság és nőiesség. Gyönyörűen friss és tavaszi, kissé megfoghatatlan mégis kihívásokkal teli. Szabadon egymásba folyó színek kavalkádja, a véletlenek együttes szárnyalása. A FessNeki új, varázslatos eseményén az akvarell világába kalandozunk és együtt alkotjuk meg a tavasz legszebb csodáit.

Mit kell tudni?

Az esemény 3 órás.

Maximum létszám: 8 fő

Tematika:

  1. Bevezetés az akvarell világába
  2. Anyagismeret
  3. Színkeverés, színpróbák
  4. Ecsetkezelés
  5. Technikák gyakorlása

Mestermű elkészítése szabadon választott színvilágban lépésről lépésre 300 grammos akvarell papírra, 30x40 cm méretben. Ezt követően könyvjelzők festése. A papíron a motívumokat előre megnyomtuk, de üres papírra is tudsz festeni ha úgy döntenél.

 

Legközelebbi akvarell eseményekeink: 

 

 


Késes technika

Fantasztikus, új technika kerül bevezetésre a FessNeki falai közt! Ha már jártál nálunk, ezt nem hagyhatod ki, és ha még nem, a legjobbkor találkozunk, hiszen ezzel a módszerrel minden könnyen megfesthető! Bátran gyere, akkor is ha kezdő vagy, semmilyen előképzettség nem szükséges. A módszer több profi elemet foglal magában.

Ilyen a festőkés, amivel a híres Leonid Afremov is munkálkodik, vagy a könnyed legyezőecset, amellyel pillanat alatt születnek a valósághű fenyők és lombok. Nem érdemes kihagyni a felhőkhöz vagy tükröződésekhez használható vadiúj ecseteinket sem, vagy a különleges fekete vásznat, ami a tökéletesen matt éjszakai égbolt alapja. Az utóbbin minden színfolt még intenzívebben ragyog.